4 januari 2010

The Hangover

De droom van elke Amerikaanse bijna gehuwde hengst is een vette vrijgezellen fuif in Las Vegas. (ik durf te wedden ook dat dit ook geld voor veel Nederlandse bijna getrouwde mannen)

“Now remember, what happens in Vegas, stays in Vegas… except herpes, that shit will come back with you.”

Las Vegas de ultieme party place is blijkt uit de vele reizen die binnen Amerika worden geboekt. Een ander feit waar Las Vegas naast de gigantische casino’s om bekend staat zijn de trouwkapelletjes. Die, als ik de verhalen mag geloven, op elke hoek van de straat zij te vinden.

Doug rept zich 2 dagen voor zijn huwelijk samen met 3 oude gabbers naar las Vegas om hier eens flink uit zijn dak te gaan voor zijn bachelorparty, die ze van hun leven niet meer zullen vergeten. Phil ziet de trip als een zeer welkome time out van zijn vast geroeste huwelijk. Zenuwpees Stu moet zich vier maal in de rondte liegen tegen zijn wel erg dominante vriendin om met zijn vrienden naar de fonkelende stad te komen. Dan hebben we nog Soit, een hele zool die een heel klein steekje mist. Samen beginnen de heren hun woeste weekend op het dak van hun hotel met een paar shots. “the ski is the Limit!!”

Wanneer de mannen de volgende ochtend wakker worden met knallende koppijn. Hebben ze een tijger in de badkamer, een kip in de hal, en een baby in de kast. Maar erger nog ze missen de bruidegom…. En hebben geen idee waar ze hem hebben gelaten of voor het laatst hebben gezien. Dan begint een lachwekkende zoektocht naar de reconstructie van de avond ervoor, met als extra uitdaging niet laten blijken aan de bijna hysterische bruid.

Het is een erg grappige film, vooral voor de mannen. Die zich hier waarschijnlijk het meest in kunnen verplaatsen. De regisseur Todd Philips heeft de film op een slimme manier neer gezet door niet de hele avond in beeld te brengen. Dit heeft hij gedaan aan de hand van de speurtocht en flashback van de avond. Dit maakt het boeiend en spannend tegelijk. Met daarbij nog grappige dialogen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie op de filmkijker