27 december 2009

I Love You!!!!, Man!!!!


Ik zag dat het al weer enige tijd geleden was dat ik een leuke Chick flick heb beschreven.

Daarom deze keer weer eens een film speciaal voor de dames onder ons. We kunnen trouwens onze lol op deze maand, want er komen verschillende leuke film uit op dvd of Bleu Ray. Zoals ‘Anywhere but home’, ‘my one and only’ en ‘the proposal’ waar ik persoonlijk naar uit kijk. Dus een avondje alleen thuis is zo gevuld, met pantoffels, een huispak en een bak ijs!

Uit de cijfers blijkt dat mannen over het algemeen minder vrienden hebben dan de vrouwen. Dit lijkt me ook wel logisch vrouwen hebben over het algemeen ook meer behoefte aan vriendinnen, waarmee ze alles kunnen bespreken. Volgens een veelgenoemde schatting zouden vrouwen 20.000 woorden per dag gebruiken, terwijl dit aantal voor mannen op 7000 zou liggen. Dat is dus een verschil van 13.000 woorden.. dat zou kort omgerekend neerkomen op 2,5 uur extra bij een non-stop gemiddelde spreeksnelheid.
Als je deze weinige woorden voor onze mannelijke deelnemers moet verdelen over vele vrienden, houd je weinig gesprekstof over.
Daarbij bespreken vrouwen bijna alles met hun vriendinnen terwijl mannen over het algemeen hun onderwerpen redelijk op de oppervlakte houden. Mannen hebben het niet over buren, hoogstens wanneer de buurvouw een erg mooie voorgevel heeft, maar verder weinig. Terwijl vrouwen elk gewenst onderwerp hoe onbelangrijk ook aanhalen. Wat blijkt uit recent onderzoek namelijk door dat vrouwen met hun gevoel praten, terwijl mannen met een doel praten. Dat komt door een essentieel verschil tussen de werking van het mannelijke en het vrouwelijke brein… genoeg feitjes.

In deze film gaat het ook over deze stereotype gedragingen, waar je smakelijk om kan lachen. Een koppel besluit te trouwen. Bij een vriendinnenavondje ventileert Zoey haar zorgen over haar aanstaande. Hij heeft immers geen vrienden; “hoe moet hij een leuke vrijgezellen avond hebben?”en wie moet zijn ‘best man’ zijn?” dit gesprek hoort Peter ( de aanstaande man) en hij besluit om actief op zoek te gaan naar mannelijk vrienden… je begrijpt dit neemt zijn hilarische momenten mee. Waarin zelfs mannen zich kunnen verplaatsen en zich een kramp kunnen lachen.

Conclusie: het is een leuke film voor alleen of met een partner te kijken. Een kleine andere kijk een over een soms uitgekauwd onderwerp van liefde relatie en trouwen.

Trailer:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie op de filmkijker