20 december 2009

anywhere but home

De manie rond de kerst is weer vol op los gebarsten.
Elke reclame gaat over eten met familie, een grote boom in huis, duizenden euro’s aan kado’s, de kerstpakketten, Kersthitlijsten op de radio en wie heeft de meest verlichte tuin van Nederland?

Veel mensen zijn dol op de kerst, maar er zijn ook genoeg die dat niet zijn. Er zijn anti-kerst vriendengroepen op hyves, en er zijn weer vele reizen geboekt om maar niet met kerst in het land te hoeven zijn. Persoonlijk ben ik ook geen grote fan van deze verplichte december feest dagen, ik zou het liefst tot januari onderduiken. Met die reden deze keer een kerst film waar velen zich in zullen herkennen. Anywhere but home” met Reese Witherspon, Vince Vaughn en Robert Duvall.

De meeste kerst komedies zijn niet echt origineel, maar deze film geeft daar juist een verrassende wending aan. Hij laat het hele kerst gedoe eens van de andere kant zien.

De film gaat over een gelukkig getrouwd stel dat met de kerst dagen altijd een luxe reis boeken om zichzelf eens lekker in de watten te leggen. Omdat dit natuurlijk bij de familie niet in goede aarde valt, verzinnen ze met de kerst gedachte dat ze goede daden gaan verrichten. Door heftige sneeuwval vallen alle vluchten uit. Zo als dat gaat tegenwoordig is er gelijk een journalist te plaatse die de gestrande passagiers gaat interviewen. Waar hun reis naar toe ging en wat ze nu gaan doen? Daar staan Kate en Brad in vol vakantie ornaat met een camera op hun neus en de mond vol tanden, in de live uitzending. Je snapt het al, ze kunnen er niet meer onderuit, en het wordt een kerst bij familie. Daar door ontstaan de nodige spanningen tussen het stel die veroorzaakt worden door het familie plezier… nog voor het einde van de kerst is het koppel uit elkaar. Maar het zou niet een goede kerstfilm zijn als er niet een ‘happy end’ was, met een goede conclusie.
Doe met de kerst waar je zelf zin in hebt!! Dat lijkt me een echte kerst gedachte voor dit jaar.

Dus wil je eens goed lachen deze kerst, of heb je zelf al een hekel aan kerst met hoge familie waarden? Dan zit je met deze film helemaal goed! Een echte aanrader!!

Trailer:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie op de filmkijker