22 november 2009

Terminator Salvation

Hasta la vista..Baby!!!

Deze keer de film Terminator Salvation ofte wel Terminator deel 4 alweer !! Waar helaas de bekende zin Hasta la vista BaBy, en meer van dit soort grappige humor niet in voor komt. We kwamen wel Arnold nog even tegen in de film. Het was maar een fractie maar hij was er….Of toch niet? Nee Helaas!! Het was één van de dubbelgangers die de aller eerste onverslaanbare T800 model vertolkte. Meneer Schwarzenegger wilde niet mee spelen om zijn opgebouwde serieuze imago als 38th Governor of California niet te schaden.

Persoonlijk vind ik bij de meeste films met een aantal vervolg delen het eerste deel leuk. Waarin het verheel nog origineel is, en alles nieuw. Het tweede deel is soms ook leuk. Maar daarna wordt het toch wat uitgekauwde verhaallijn met weinig verassingen. Dat geld naar mijn mening ook voor deze film. Waarin het duidelijk draait om de vele special effects en zeker niet om de gedetailleerde en diepgaande verhaallijn.

Er moet wel gezegd worden dat de special effects ook subliem zijn, maar dat mag ook wel met een budget van 200 miljoen dollar!!!! Er zullen bij deze productie wel flink wat auto’s, motors en andere attributen zijn versleten. Om van de helikopters maar niet te spreken. Die vielen met bosjes uit de lucht. Als dan één zo’n scene een paar keer opnieuw moet door kleine foutjes… dan loopt de meter snel op. Want aan zeer goede en heel bekende acteurs is het budget zeker niet op gegaan.

Zoals ik al zei was het een film met zeeeeeer veel actie en veel adrenaline. Wanneer je de film
‘s morgens vroeg zou kijken, voordat je naar het werk vertrekt, heb je genoeg energie om de hele dag rennend door te komen. Een grappig bijverschijnsel is dat je zo vol adrenaline zit, dat bij een kleine onverwachte onderbreking door bijv. de deur bel of telefoon, je gelijk geagiteerd reageert. Wat een spannende actie film allemaal niet kan doen…

Voor het diepgaande verhaal hoef je hem dus niet te huren. Het draait nog steeds nog steeds om het zelfde, de mensheid is nog steeds in oorlog met de machines. Sky-net is het software programma waaraan alle computers zijn gekoppeld en van waaruit zij hun orders krijgen, die ze dan opvolgen zoals alle brave computers dat “altijd” doen. Nu heeft onze nieuwste actieheld een geluid frequentie ontdekt wat bij uitzending werkt als een ‘uit’ knop voor de in de buurt zijnde Terminators. John Corner de held van dit verhaal, die natuurlijk bijna dood gaat op het einde, breekt in bij sky-net en red de wereld…

Met een open einde zijn we zeker van een Terminator deel 5!!!

Trailer:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie op de filmkijker