23 oktober 2009

tornado valley


Persoonlijk ben ik gek op ‘grote mensen’ sprookjes, films met een enorme dreiging en een paar “gewone”mensen of helden die de hele wereld in een paar seconden moeten redden. Vooral films met natuurgeweld of verschijnselen, waarbij er een heel verhaal omheen geschreven is, scoren hoog. Kijk maar naar de toppers Armageddon (1998) The day after tomorrow (2004) en niet te vergeten Twister (1996) Hoe realistischer, hoe beter. Van die wegdroom verhalen waarbij iedereen het gevoel heeft met zijn nutteloze leventje misschien ooit toch nog eens een held te kunnen zijn.

Dus toen ik in de videotheek de nieuwe film Tornado valley zag liggen van Dutsch Filmworks, kon ik bijna niet wachten om het nieuwe sprookje mee naar huis te nemen. Het achterkant verhaaltje toonde veel overeenkomsten met Twister.

Dit was echter een enorme tegenvaller.
In het kort gaat het over een klein dorpje waar een type 4 tornado overheen heeft geraasd. Daarbij heeft de toen 9 jarige Liz (gespeeld door Meredith Monroe) haar moeder verloren en is haar zusje Ellie (Pascale Hutton) getraumatiseerd is geraakt. Wat ze trouwens erg slecht speelde!!! Totaal niet geloofwaardig, het leek bijna op dat ouderwetse spelletje waarbij je iets moet uitbeelden, zonder dat je mag praten... klinkt als..

Natuurlijk wordt Liz een weermeteoroloog waarbij haar levensdoel is om een systeem te ontwikkelen waarbij mensen op tijd gewaarschuwd kunnen worden voor een tornado. Hoe cliché!!
Wanneer ze naar een symposium gaat laat ze haar dochter een paar dagen achter bij haar familie. Zoals je kunt voorspellen slaat dan het noodlot weer toe; Wederom een tornado categorie 4, met alle gevolgen van dien, zou je denken. Maar helaas in deze film is dat echter anders. Een categorie 4 of 5 tornado heeft hier een straal van 3 hoogstens 4 meter doorsnee, en richt alleen zeer plaatselijke schade aan. Het ene huis ligt helemaal plat en in puin, maar dat van de buren mankeert niets. De tornado laat tractoren vliegen maar een badkuip met twee lichte meisjes laat hij rustig staan... Daarbij ontstaat hij zeer plotseling en heeft maar 1 heel klein donker wolkje nodig, en wanneer de tornado voorbij is (na ongeveer 5 minuten) is de hemel stralend blauw??!

Kortom totaal niet realistisch, slecht geacteerd en geen verhaal of spanning te vinden!!

Zeker GEEN aanrader dus!!

trailer:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie op de filmkijker