29 oktober 2009

Star Trek

Alle Sciencefiction liefhebbers kunnen nu hun hart ophalen met de nieuwe startrek u.s.s. Enterprise film.Let op; dus niet de bekende figuren uit Voyager serie zoals onze lieftalige borg Seven of Nine of captain Kathryn Janeway. Maar met nieuwe “oude bekenden” als James Tiberius Kirk en dr. Spock.

Algemeen bekent zijn de oude fragmenten van de eerst Star trek serie uit de jaren ’70. Waarbij iedereen op zondag middag aan de buis gekluisterd zat voor een nieuwe aflevering van de vooruitstrevende Sciencefiction serie. Omdat het in deze film gaat om de kinderen van, zal het voor de oudere generaties starttrek kijkers dus even wennen zijn aan de nieuwe gezichten met de bekende namen.

De film begint al gelijk met een paar mooie heftige actie scènes. Die voor het verhaal niet helemaal nodig zijn. Maar wel gelijk maken dat je in spanning op het puntje van je stoel zit, en niet de tijd krijgt om na te denken over de gegevens als buitenaards leven en ruimte reizen. Anders dan in ‘star wars’ heeft ‘star trek’ een hogere geloofwaardigheids factor, misschien zou het kunnen over een paar decennia.

Het draait zo als gewoonlijk in deze films om het redden van de wereld. De vijand, in dit geval de Romulanen willen uit wraak voor het vernietigen van hun planeet, onze wereld vernietigen. Daarbij maken ze gebruik van “rode vloeistof” wat voor een enorme implosie zorgt, waardoor de aarde een groot zwart gat wordt. Dit vond ik een beetje jammer aan de film; geen enkele theoretische verklaring van de “rode vloeistof”. Niet dat ik gelijk een scheikunde les verwacht, maar een beetje uitleg of herleiding is wel prettig in plaats van alleen de oppervlakkige benoeming van het rode spul..
Natuurlijk lukt het de pas afgestudeerde starfleet commands om de wereld op het nippertje te redden, en is er een happy ending.

In deze film draait vooral om mooie acties en indrukwekkende special effects waarbij het verhaal ook niet onbelangrijk is. Je hoeft niet de oude films of de serie te kennen om de film te waarderen. Een aanrader voor iedereen, de doorgewinterde star trek fans maar ook de nieuwe generaties kunnen hun hart ophalen, met een extra dvd vol bonus materiaal.

Er komt van alles voorbij, van ruimte springen tot uitgestorven dieren. Het blijft echter wel een science fiction, waarbij je kennis maakt met veel verschillende aliens. Die meestal zijn geloofwaardig. Behalve dan het ‘groene meisje’. Een mooie menselijke vrouw, alleen geheel groen.. Zou de creatieveling die alle kostuums ontwerpt een inspiratieloos moment hebben gehad..?

trailer:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie op de filmkijker