1 oktober 2009

Inkheart


Deze keer de avonturen/ kinderfilm Inkheart met o.a. Brendan Fraser( bekent van the mummy) Paul Bettany (the da vici code)

Eigenlijk zou de hele film beschouwd kunnen worden als een groot duur promotie filmpje om het lezen weer meer onder de aandacht te krijgen. Ondanks dat de film in 2007 al is opgenomen is hij pas in 2009 uitgebracht.

Mo Folchart heeft een wonderlijk maar soms verschikkelijk talent. Als hij luidop voorleest uit boeken, brengt hij de karakters tot leven. Wanneer hi op een dag voor leest uit het boek Inkheart brengt hij een aantal slechterikken uit het boek naar de echte wereld. Als of dat nog niet erg genoeg is , verdwijnt zijn vrouw en moeder van Meggie. Waarschijnlijk is zij in het boek verdwenen… Zijn dochter Meggie weet tot dan toe nog niets van zijn aparte talent, zij was ook nog maar een baby toen haar moeder verdween. Het enige gekke is dat haar vader haar nooit wilde voorlezen, en altijd allemaal oude boekhandeltjes over de gehele wereld af zoekt naar één speciaal boek.
capricorno , één van de boosdoenders uit het boek is al jaren lang op zoek naar Mo om hem te laten voorlezen voor zijn eigen slechte doeleinden.

Tot nu toe klinkt het allemaal een beetje vergezocht… en dat is ook wel een beetje zo. Iemand die de zilvertong beheerst en alles wat hij voor leest tot leven wekt?? Niet echt heel realistisch. Maar het is tenslotte ook een kinderfilm, daarin is alles mogelijk.

Persoonlijk vond ik e film best spannend, met bijna angstaanjagende stukjes. Zeker niet geschikt voor zeer jeugdige kijkers. Die zouden dan een trauma kunnen over houden aan het de film en nooit van hun leven meer willen worden voorgelezen of een boek aanraken.

trailer:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie op de filmkijker