18 september 2009

Toxic skies


Om in de sfeer te blijven van de Mexicaanse griep pandemie deze week de film TOXIC.

Waarin het eveneens gaat over een uitbraak van een besmettelijke ziekte, maar dan een nieuwe geëvalueerde pest..

Oké, het klink een beetje ver gezocht, toch was de verhaallijn van de film met alle achterliggende gedachten best geloofwaardig.

Wanneer een groep patiënten bij een ziekenhuis binnen komen met vage klachten die snel verergeren tot leven bedreigende gevallen, en de verschillende antibioticum cocktails niet blijken aan te slaan. Wordt de aller beste specialist op het gebied van besmettelijke ziektes erbij gehaald. Ze wordt opgemerkt door een journalist die tevens zeer actief is in een actiecomité tegen de vliegroutes over bevolkte gebieden. Want door de zo genoemde chemtrails. zouden bewoners ziek worden. Het zou hun immuunsysteem aantasten waardoor deze grote pandemie het gevolg is. Als snel komt ze er achter dat er veel meer speelt dan alleen een plotselinge uitbraak van de pest. Met gevaar voor eigen leven gaat ze op zoek naar een vaccine.

Ondanks dat er niet veel bekende spelers in spelen, was het een boeiende en spannende film. Het is stof die je aan het denken zet. De theorie die in de film uit de doeken wordt gedaan, heeft toch misschien een kern van waarheid. Het drukt je tevens op de feiten dat commercie soms heel erg ver gaat.

Waar ik me wel mateloos aan geïrriteerd heb, is de wijze waarop werd om gegaan met hygiëne. “Er is net bekent gemaakt dat het gaat om een pest uitbraak die zeer besmettelijk is, waarbij het wordt overgedragen door aanraking”, vooral geen paniek…..
Maar je ziet niemand buiten het ziekenhuis met handschoentjes of ontsmettingsmaatregelen lopen. Iedereen wordt geadviseerd vooral thuis te blijven en niet onnodig naar buiten te gaan, maar de cafés zijn gewoon open…?

Op deze kleine foutjes in de het waarheidsgehalte van de film, is het wel de moeite waard om naar te kijken. Zeker om een na te denken over de chemtrail en hun uiteenlopende complot theorieën zowel in de film als in de praktijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie op de filmkijker