4 juni 2009

Yes man


Met Jim Carrey, Zooey Deschanel en Bradley Cooper.

Ik geef de film een 7,5 omdat het weer het zelfde truckje is van Jim Carrey. Maar wel heel leuk is om te kijken.

Met een positieve instelling naar het leven kom je overal, althans dat is de instelling van de film. Want in praktijk zo blijkt uit de film, kom je daarmee niet altijd heel ver.

Iedereen die de film nu kijkt zal het stramien van de film wel herkennen. We maken kennis met het karakter, in dit geval natuurlijk Jim Carrey, die worstelt met een groot probleem. Als uiterste wanhoopspoging probeert hij het op te lossen en daarbij kiest hij voor een drastische aanpak. Hij krijgt een terugval maar sleept zich er door heen, met de montage van een paar trieste shots en een zielig liedje er onder, trekt hij wijze lessen en sleept zich er door heen met een einde van roze geur en maneschijn. De standaard ingrediƫnten voor een succes volle feel good movie.

Jim Carrey speelt in de film een zich zelf terug getrokken personage. Die zich het liefst alleen op de bank met een aantal films zijn vrije tijd door komt. Dan gaat hij op aanraden van een oude vriend naar een Yes Mann workshop, onderleiding van house muziek en licht show sluit hij een pact met de duivel en zegt nu overal  ja!!!! Op. Het levert veel goeds op maar ook narigheid.

Daarbij heeft deze alleen de humor van een enthousiaste Jim Carrey. Waarin hij eigenlijk weer zijn bekende truckje herhaald, waar hij zo goed in is. Gekke bekken en hilarische beeldspraken. Wanneer je zijn truckje kan waarderen een leuke film, anders zou ik hem niet aanraden. 

trailer 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie op de filmkijker