4 juni 2009

New in Town


de afgelopen week uitgekomen film New In Town” met o.a. Renée Zwellweger ( bekent van Bridget Jones’s Diary), Harry Connick Jr. en J.K Simmons.

Ik geef de film een 7,5 omdat het niet een heel authentieke en onderscheidende film is, maar zeker leuk om naar te kijken. 

Ook deze romantische komedie heeft de economische crisis keihard toegeslagen. Als levensmiddelen fabriek in het ijskoude New Ulm in Minnesota grote verliezen draait, grijpt de strenge eigenaar in. Hij stuurt zijn niet vermoedende rechterhand Lucy Hill ( Renée Zellweger) een echte Miami carrière vrouw met een goed figuur, mooie kleren, strak kapsel, een snelle Cabrio en een tikje arrogant, naar New Ulm. Om daar eens orde op zaken te stellen en de bezem door het bedrijf te halen. Lucy is nog niet geland of ze krijgt het al aan de stok met Ted Michell ( Harry Connick Jr.) Die in het kleine stadje een knappe alleen staande vader is, maar ook een fanatieke vakbondsleider die op komt voor het dorps onderhoudende fabriek.  Je begrijpt het dat brengt hilarische momenten met zich mee, waarbij soms de plaatsvervangende schaamte het rood op je wangen kleurt.

Verder is het een leuke simpele film waarbij gemakkelijk een kleine 2 uur kan weg zwijmelen op het scherm.

Een leuk weetje bij de film is dat bij het opnemen van de film de set in het Canadese Winnipeg werd geteisterd door een van de strengste winters ooit. Gevolg: record temperaturen van -47 graden. Dus; bevroren camera’s, microfoons, en wimpers en niet vergeten crewleden.  Als of je het nog niet koud genoeg kreeg door de sfeer in de film.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie op de filmkijker