25 juni 2009

The Fall


Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel zo’n mooie platte tv aan de muur hangen, wanneer je hem ook eens wilt gebruiken als schilderij is dit de uitgelezen film daarvoor.

Deze keer in de filmrecensie eens een ander soort film dan normaal. Niet één met een mooi en spannend verhaal, maar met een schitterend en fascinerend decor wat je blijft boeien. Waarbij geen special effect of blauw scherm scènes zijn gebruikt. Alles is echt!!! De scènes zijn opgenomen op 26 de locaties in maar liefst 18 verschillende landen over de gehele wereld.

Los Angeles tijdens de jaren ’20. In Hollywood maakt een “stomme” film zijn opmars. Voor het eerst zijn “gevaarlijke”stunts in de film te zien. Een van de stuntmannen, Roy Walker, raakt tijdens zijn stunt, waarbij hij met een paard van een hoge spoorburg in het water springt, verlamd. Hij is daarna bedlegerig en kan sindsdien alleen nog maar aan zelfmoord denken. Maar dan kruist het kleine schattige meisje Alexandria zijn weg, die een paar weken in het hospitaal ligt wegens een gebroken arm. Ze raakt zo gefascineerd door zijn verhalen, vooral als hij begint te vertellen of vijf helden die samen de gevaarlijke gouverneur Odius moeten verslaan, dat ze niet meer bij zijn bed is weg te slaan.

Regisseur Tarsem Singh ook wel bekent van de thriller The Cell met Jennifer Lopez, neemt je mee op een onvoorspelbare, grandioze reis door een universum die alleen maar kan bestaan in de dromen van Salvor Dali. Je krijgt een visueel verbluffende aaneenschakeling van de meest waanzinnige natuurbeelden en de meest extravagante decors, aangevuld door bijna surrealistische scènes, zoals zwemmende olifanten.

Daarnaast krijg je ook nog een enigszins ontroerend verhaal over de vriendschap tussen een klein meisje en een depressieve jonge man. Ik geef de film een 7.

Een aparte, maar wel erg mooie film, waarvan je niet snel een tweede zult tegen komen.

trailer: met Catinca Untaru, justine Waddell en Lee Pace.

1 opmerking:

  1. Hey!

    Heb hem vanavond gezien en kreeg meteen reiskriebels! Wat een beelden!

    X Anieke

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw reactie op de filmkijker