11 juni 2009

The curious case of Benjamin Button.

Lang verwacht en nu dan uitgekomen.

Dit liefdessprookje is gebaseerd op een intrigerend kortverhaal van de Amerikaanse auteur Francis Scott Fitzgerald, en speelt zich af tegen een decor van verschillende historische gebeurtenissen, de Grote Depressie, de Tweedewereld oorlog en orkaan Katrina.

Net als elk sprookje begint ook deze met….

Er was eens, nog niet zo lang geleden,
een oude, zieke en stervende vrouw in een ziekenhuis bed. Terwijl er een heftige orkaan op het ziekenhuis afstormt, wil de vrouw met haar wachthoudende dochter nog eenmaal op haar leven terugkijken. Ze vraagt haar dochter voor te lezen uit een dagboek.
Een baby wordt geboren, zo lelijk als de nacht, en te vondeling gelegd. Een negroïde godlievende vrouw vindt de baby en probeert hem zo goed mogelijk op te voeden, in het door haar gerunde bejaardenhuisje. Ze noemt hem Benjamin( Brad Pitt). Benjamin is echter ziek, hij heeft de rare afwijking dat hij oud is geboren. Van geest zo jong en teer als een baby van lichaam oud en verschrompelt als een bejaarde man. We zien hem opgroeien in een omgekeerde volgorde in tegenstelling tot zijn vriendinnetje Daisy (Cate Blanchett), tot ze op gelijke leeftijd zijn.

Daisy: “zul je mij later nog aantrekkelijk vinden als ik oud en gerimpeld ben?” Benjamin: “Zul jij mij nog aantrekkelijk vinden als ik jong en puisterig ben?”

Deze zeer mooie film werd begin dit jaar volkomen terecht genomineerd voor maar liefst dertien Oscars!!!! Waarvan er uiteindelijk maar drie van verzilverd zijn.

Wist u trouwens dat, Brad Pitt dagelijks 5 uur bij de make-up zat?
Ook dat terwijl ze in New Orleans bezig waren de film te schieten in 2005, de film set werd geteisterd door orkaan Katrina. Die helaas daarna veel schade heeft achtergelaten en aan veel mensen het leven heeft gekost. Maar wel heeft gezorgd voor een zeer realistische weergave.

Persoonlijk denk ik dat dit een klassieker wordt, zoals bijv. De Titanic en vele andere. Ik geef de film een 10, ik heb heel erg genoten en geen min punten kunnen ontdekken.

Ik wens iedereen veel kijk plezier!! trailer:

1 opmerking:

  1. Folkert Stuiver, Leeuwarden15 juni 2009 om 23:03

    Heb deze film afgelopen weekend gezien. Een tien vind ik wel heel zwaar overdreven. De vormgeving van de film is werkelijk prachtig, het verhaal is op zich ook wel prima, maar er zit gewoon geen greintje spanning in. Het kabbelt maar voort. Ik had moeite om de lange speelduur van bijna drie uur uit te zitten. Sterker nog, het is niet gelukt, het laatste half uur heb ik zelfs aan me voorbij laten gaan. Een mooi plaatje, maar uiteindelijk blijft het een simpele love story, een soort Beauty and the Beast, die zich naast de vormgeving verder niet onderscheidt van andere films uit dit genre.
    Een magere zeven als je het mij vraagt.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw reactie op de filmkijker