19 mei 2009

Seven Pounds


Deze keer beschrijf ik dramatische speelfilm die afgelopen week op dvd is uitgekomen: ‘Seven pounds’ met Will Smith, Rosario Dawson en Barry Pepper.

Ik geef de film een 9.

Net als in The Pursuit of Happyness (2006) wat van de zelfde regisseur is en waarbij 30 dezelfde cast leden aan mee deden, speelt Will Smith een serieus karakter in deze film.

Ben Thomas is een jonge man die wordt geteisterd door zijn verleden. Een auto ongeluk heeft aan zeven mensen het leven gekost, waaronder zijn vrouw. Deze gedachten en beelden laten hem geen moment met rust. Dit is duidelijk te zien door zijn gedachte flitsen en verbeten trek op zijn gezicht. Wat hij daar mee doet, is een puzzel die gedurende de film meer op zijn plaats valt.

Als belasting adviseur heeft hij toegang tot meer gegevens dan elk ander mens. Deze gegevens gebruikt hij voor zeer aparte doeleinden, voor het checken of er “goede”mensen zijn. Zo ontvangt een blinde telefonist, een scheldwoorden regen en krijgt een directeur die zijn patiënten niet goed behandeld een hersenschudding. Maar Ben heeft er wel zeker een bedoeling mee, die pas op het einde van de film duidelijk wordt.

Tijdens zijn speurtocht ontmoet hij een jonge vrouw, die naast een enorme belasting schuld ook hart problemen heeft. Na een paar ontmoetingen gaat het de verkeerde kant uit, ze beginnen iets voor elkaar te voelen. Maar dat kan nooit goed gaan, het druist ten slotterecht tegen het plan in…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie op de filmkijker