14 mei 2009

Milk
Ik geef de film een 8,5


Het is de verfilming van het levens verhaal van Harvey Milk, de eerste verkozen politicus die in het openbaar aangaf dat hij homoseksueel was. Een waar gebeurt verhaal dus. Waarin Sean Penn de rol van Harvey Milk indrukwekkend goed vertolkt.


De film bevat veel originele beelden van toen, wat de film indrukwekkend maakt om naar te kijken.


Voor wie het verhaal niet kent, het gaat over Harvey Milk. Op een avond pikt hij een man op bij het station, waarmee hij een serieuze relatie krijgt. Na een lange tijd hun relatie verborgen te hebben gehouden besluiten ze een camera winkel te openen in een buurt in San Francisco. Nog voor de winkel is geopend krijgen ze veel negatieve geluiden en zelfs bedreigingen naar hun hoofd geslingerd.

an besluit Harvey en wat aan te doen, hij richt een ondernemersverenging op die voor homoseksualiteit zijn. Al snel stroomt de buurt Castro vol met homoseksuele mannen.
Waneer de politie gewelddadige zuiveringsacties tegen de homo’s verricht is de maat vol. Harvey stelt zich ze verkiesbaar als buurt supervisor. Hij krijgt daardoor veel publiciteit en zijn relatie gaat er onderleiden.

Maar hij geeft niet op, en blijft zich in zetten voor rechten voor homoseksuelen. Hij krijgt steeds meer aanhangers maar ook steeds mee vijanden.

Een mooie film om te zien, met een indrukwekkend verhaal, vooral door de originele beelden er tussen. Het is net zoals bij Brokeback Mountain even wennen om zo direct 2 mannen te zien. Maar na 5 minuten ben je er weer normaal.

De officiƫle film trailer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie op de filmkijker